Buitenlandse gasten bezoeken gedenkkapel bisschop Schraven in Broekhuizenvorst

Tijdens een kort verblijf in Nederland wilden twee buitenlandse gasten uit Ethiopië en Italië zeer graag de gedenkkapel bezoeken van de in China vermoorde bisschop Frans Schraven. De Ethiopische provinciale overste van de paters Lazaristen in kinderen aan het werkAddis Abeba Getahun Fanta Shikune en de Indiër Shijo Kanjirathamkunnel onderbraken hun verblijf elders om eindelijk de plek te kunnen bezoeken waar ze zoveel over gehoord hebben. Vooral bij de Indiër Shijo was de verwachting hoog gespannen. Hij is in Rome verantwoordelijk voor het zaligverklaringproces van bisschop Schraven c.s. en als zodanig de verbindingsman met het Vaticaan. Afgelopen jaar was hij ook aanwezig bij het symposium over de martelaren in China. Het hele verhaal is hem zeer vertrouwd. Beide heren lieten zich uitvoerig informeren over het kunstwerk in de gedenkkapel en toonden zich geraakt door de aanwezigheid van een belangrijk relict van de martelaren namelijk hun as in de reliekschrijn. Spontaan schreven beiden in het gastenboek . Pater Shijo schreef een gebed neer waarin hij vraagt voor een snelle zaligverklaring. Pater Getahun wenst degenen die zich inzetten voor die zaligverklaring (o.a. zijn reisgenoot pater Shijo dus!) sterkte en wijsheid toe. Volgens hem wordt er geweldig werk verricht.

Pater Shijo wist te vertellen dat hij een uitnodiging van het Vaticaan heeft ontvangen om in september de Congregatie van de Heiligverklaringen te bezoeken om de volgende fase in het proces te bespreken.

Ongetwijfeld zal dit bezoek aan de gedenkkapel in Broekhuizenvorst hem een extra stimulans geven om zich voor bisschop Schraven en gezellen voortvarend in te zetten.

terug naar het archief