NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 9 nummer 50, september 2017
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Pauselijke nuntius naar mgr. Schravenherdenking 2017

9 oktober de tachtigste jaardag van de massamoord in China

Bij de jaarlijkse herdenking zal dit jaar een bijzondere gast aanwezig zijn: de pauselijke nuntius uit Den Haag, Mgr. Aldo Cavali.
Het programma voor dit herdenkingsweekeinde ziet er als volgt uit:

Zaterdag 7 oktober:

Wandeling langs het Schravenpad in Lottum (10 km) samen met de 'Jonge Kerk' van Roermond
lees verder

zaligverklaring

'Hoe staat het met het proces van zaligverklaring van Mgr. Schraven en gezellen in Rome?' Een vaak gehoorde vraag.

Een delegatie van 3 personen uit Nederland heeft in de tweede week van mei een bezoek gebracht aan Rome. Een eerste onderhoud vond plaats met de 'postulator', de persoon die deze zaak behartigt bij het Vaticaan. Een ochtend lang legde hij uit hoe de volgende stappen in het proces gezet moet worden en welke voorschriften daarbij gelden. Hij kwam met concrete voorstellen hoe dit aan te pakken.
lees verder

Paus Franciscus en mgr. Schraven...

Het gebeurde tijdens de Algemene Audiëntie van paus Franciscus op het Sint Pietersplein in Rome.


Met bewondering kijkt paus Franciscus naar bisschop Schraven en gezellen. Tijdens deze audiëntie ontving paus Franciscus een grote groep Chinese priesters die voor een cursus van 4 weken naar Leuven waren gekomen. Hun studie onderbraken zij voor een bezoek aan de stad Rome en natuurlijk voor een bezoek aan de paus. Het was voor hen een voorrecht om de paus persoonlijk de hand te schudden.
lees verder

'het Chinese volk dankt bisschop Schraven '

Met deze woorden sloot op zaterdag 19 augustus de Chinese bisschop Ma Yinglin zijn historische bezoek af aan de Mgr. Schraven Gedenkkapel in Broekhuizenvorst. Bischop Ma Yinglin is voorzitter van de Chinese Bisschoppenconferentie. Evenals zijn collega-bisschop Meng Qinglu en professor Tan was hij diep onder de indruk van het levensverhaal van bisschop Frans Schraven en zijn moedige en heldhaftige optreden voor de waardigheid van de vrouw in China.
lees verder

bezoek uit China

In het weekeinde van 29/ 30 april kwam de pastoor van Zhengding, waar Mgr. Schraven en gezellen om het leven werden gebracht, op bezoek in Nederland. Een hele tijd later stuurde hij vanuit China het volgende bericht:
'Ik kreeg zoveel tijdens mijn reis naar Nederland. Mgr. Schravens trouw aan onze Heer en zijn loyaliteit en zijn geest om God te verheerlijken zijn voortgezet in zijn dorp thuis en in jullie familie. Dit alles heeft mij speciaal beïnvloed. Ik was extra dankbaar om zijn enige nicht te ontmoeten.
lees verder

korte berichten

Openingstijd Gedenkkapel: Het bestuur van de Schraven Stichting is blij dat de Schraven Gedenkkapel voortaan elke dag te bezoeken is. De openingstijden zijn van 9.00 uur tot 16.30 uur.


Bezoek Gedenkkapel: Op 22 augustus bezocht een groep van 24 leden van de vereniging 'Probus Alter' uit Venray de Gedenkkapel in Broekhuizenvorst.
Het bezoek was een groot succes.
lees verder

een monument voor een 'monumentale' Nederlandse franciscaan in China

Onder grote belangstelling is afgelopen zaterdag 17 juni in China een monument onthuld voor de Nederlandse - in Leiden geboren - Franciscaan Aemilianus van Heel. Onder het toeziend oog van burgerlijke en kerkelijke autoriteiten gleed het grote rode doek van de 3,10 meter hoge steen af in de stad Chang Zhi in het binnenland van de provincie Shanxi.
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Kloosterstraat 54, 6369 AE Simpelveld, tel. 0455445419
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.