NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 13, nummer 70, nr. 1 2021
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

In memoriam Vincent Hermans

Op 13 januari 2021 ontvingen wij het bericht van het overlijden van Vincent Hermans. Hij is na een langdurige ziekte overleden.

We condoleren Marja, Wiske, Sefke en Jamilla, Jasper en Joselle, met dit grote verlies en wensen hun veel sterkte in de komende tijd.

Onderstaand interview van Arjan Broers met Vincent geeft de betekenis van Vincent voor de Mgr.Schravenstichting goed weer.

Interview met Vincent Hermans door Arjan Broers (2019)
lees verder

Editoriaal: 'MOED MOET', de boodschap van Vincent Hermans in deze corona-tijd

Vincent woont met zijn echtgenote Marja en zijn familie in Simpelveld (Nederland). Ik noem hen beiden leken-missionarissen. Ze zijn bezield met het ideaal van St. Vincentius en de Lazaristen, met een grote liefde voor China en de kerk in China waar ze meerdere keren op bedevaart gingen naar de graven van Nederlandse Lazaristen.

In Nederland zijn Vincent en Marja, samen met voorzitter Harry Schraven, de bezielers van de Mgr. Schraven Stichting.

Samen met Wiel Bellemakers cm, Lazarist uit Panningen (Nederland) schreven zij het complexe dossier bijeen voor de zaligverklaring van Mgr. Schraven en zijn gezellen die door de Japanners in China werden vermoord in 1937 nadat hij de Japanse generaal en zijn soldaten toegang had geweigerd tot de honderden vrouwen die in de kerk van Zhengding een schuilplaats hadden gevonden.
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Matterhornlaan 23, 5801 KH Venray
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.