NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 7 nummer 31, mei 2014
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Cultuurprijs voor de Mgr. Schraven Stichting

Op zondag 18 mei j.l. mocht het bestuur van de stichting een prijs in ontvangst nemen voor: "haar vele succesvolle initiatieven om leven, werk en marteldood van Mgr. Schraven en gezellen onder de aandacht te brengen van een breed publiek". Voor het bestuur is het een zeer aangename verrassing om met 10 andere organisaties in de prijzen te vallen bij de Wilhelmina Sangers Stichting.
lees verder

Conferentie in China over Schraven (29-30 oktober 2014)

Mogen we het een doorbraak in China noemen? Onlangs kreeg men in China toestemming van de centrale en provinciale autoriteiten om een Conferentie te organiseren over de moord op bisschop Frans Schraven en gezellen. We hadden gehoord dat dit plan bij de autoriteiten was ingediend, maar wie had verwacht dat er toestemming gegeven zou worden?
lees verder

Het gezicht van martelaar Antoon Biszkupits

In de laatste Nieuwsbrief (maart 2014) werd verhaald over de wonderlijke ontmoeting met een familielid van Antoon Biszkupits uit Slowakije. Hij was als militair naar China vertrokken en na de oorlog als muziekinstrumentenmaker aan de slag gegaan. Bisschoppen deden op hem een beroep om het orgel in hun kathedraal te stemmen.
lees verder

Engelse les in China

Lesgeven kun je op verschillende manieren. Iedereen die naar school is gegaan weet dat. Vanuit China kregen we een leuk voorbeeld hoe een leraar Engels het daar aanpakte. Toen een Chinese priester zich aandiende om conversatieles te willen volgen om naar het buitenland te gaan, haalde zijn leraar een wel heel bijzonder lesboek te voorschijn.
lees verder

Lezing in Duitsland

Voor de vierde keer op rij is na Pasen in Zuid-Duitsland een lezing gegeven over de voortgang van de activiteiten van de Mgr. Schraven Stichting. Vanuit 8 verschillende landen waren ongeveer 100 personen van de Vincentiaanse familie naar Untermarchtal gekomen voor enkele studiedagen.
lees verder

Pelgrimsreis naar China (16- 28 oktober 2014): Laatste kans!!

Onder begeleiding van hulpbisschop Everhard de Jong van het bisdom Roermond wordt een pelgrimage naar China ondernomen naar de plek waar de moord in 1937 plaats vond. De reis wordt gemaakt per touringcarbus en het verblijf is in uitstekende hotels. Tijdens deze reis worden toeristische plaatsen niet overgeslagen, zoals de Verboden Stad in Peking en de prachtige neogotische oud-kathedraal in die stad, waar Frans Schraven in zijn leven veel heeft rondgelopen.
lees verder

Mgr. Schraven op het kerkhof van Panningen

Op het kerkhof hebben de Lazaristen en Dochters van Liefde een prachtig monument opgericht met alle namen van gestorvenen van hun congregaties.
lees verder