NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 7 nummer 32, september 2014
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

Pelgrimstocht naar China

Half augustus kwamen de deelnemers aan de pelgrimstocht naar China in Panningen ter voorbereiding bijeen. In totaal 16 personen hebben zich ingeschreven. Zeven personen zijn familieleden van martelaren. Voor het eerst reist ook een familielid van broeder Geerts mee. (zie bijgaande foto). Namens het Verbiest Instituut uit Leuven waren pater Jeroom Heyndrickx samen met twee Chinese priesters en een Chinese zuster (de reisleidster) naar Panningen gekomen. Alle praktische kwesties werden besproken.

Er werd kennis gemaakt met elkaar. Afgesloten werd met een inleiding over China door pater Jeroom. Informatiemateriaal werd ter hand gesteld. "Een inspirerende bijeenkomst", zo lieten mensen na afloop weten. Het aftellen is begonnen.

De reizigers vertrekken op 16 oktober. Ze brengen bezoeken aan de stad Beijing en brengen een bezoek aan het bisdom van bisschop Frans Geurts en broeder Antoon Geerts. Per vliegtuig bezoeken ze de stad Xi'an en beëindigen hun reis in Zhengding om vervolgens op 28 oktober vanaf Beijing, althans de ene helft . De andere helft neemt deel aan de conferentie over mgr. Schraven en keert op 31 oktober naar huis terug.