NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 7 nummer 32, september 2014
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Uitnodiging herdenking moord op bisschop Schraven en gezellen 2014

Op donderdag 9 oktober (Sterfdag van Mgr. Schraven en gezellen)

Gebedsviering:
De kruisweg van bisschop Frans Schraven en
de kruisweg van Helena, slachtoffer van seksueel geweld.
tijd: 19.30 uur
plaats: parochiekerk van Broekhuizen

zondag 12 oktober
Eucharistieviering
tijd: 10.30 uur
plaats: Parochiekerk van Broekhuizen

12.30 uur: lunch in het Maaspaviljoen te Broekhuizen.
lees verder

De genealogie van bisschop Frans Schraven

Tot grote verrassing van menigeen besteedde het eerste nummer van 2014 van de Sectie Genealogie van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap 7 uitvoerige pagina"s over de stamboom van de familie van Frans Schraven en zijn persoon, geschreven door Ton van den Berg. Een interessante stamboom wist hij boven tafel te halen.
lees verder

Aartsbisschop Ikenaga sj van Osaka over mgr. Schraven

Onlangs diende deze Japanse bisschop zijn ontslag in als aartsbisschop van Osaka in Japan en als voorzitter van de Japanse bisschoppenconferentie. Blijkbaar is hij door Rome gevraagd om langer aan te blijven want hij is nu 77 jaar en had al twee jaar eerder moeten vertrekken. Een man die zijn nek durft uit te steken voor de vrede en met name de rol van Japan daarbij.
lees verder

Een aangrijpende ontdekking in Broekhuizenvorst

Onlangs brachten twee Trappisten van de Abdij van O.L. Vrouw van Vreugde uit Hong Kong een bezoek aan de gedenkkapel van Broekhuizenvorst. Zij hadden daar alle reden toe. Een van hun medebroeders is samen met bisschop Frans Schraven vermoord. Zij hebben de afgelopen jaren alle ontwikkelingen op de voet gevolgd en zijn erg blij met het zaligverklaringproces van deze martelaren. Op weg naar het Generaal Kapittel van de Trappistenorde in Italië stond een bezoek aan de gedenkkapel meteen op hun programma.
lees verder

Pelgrimstocht naar China

Half augustus kwamen de deelnemers aan de pelgrimstocht naar China in Panningen ter voorbereiding bijeen. In totaal 16 personen hebben zich ingeschreven. Zeven personen zijn familieleden van martelaren. Voor het eerst reist ook een familielid van broeder Geerts mee.
lees verder

Conferentie over de massamoord van Zhending

Deze conferentie vindt plaats op dinsdag 28 en 29 oktober in het Groot"Seminarie in Zhengding op het terrein van het vroegere Trappistenklooster (zie foto. Op maandagmorgen krijgen de Europese gasten een rondleiding langs plekken die belangrijk zijn i.v.m. de moord op bisschop Schraven en gezellen, zoals het vroegere Klein Seminarie waar de gevonden beenderen begraven zijn.
lees verder

Bezoek gedenkkapel: Voorlopig is de gedenkkapel nog niet elke dag open. U kunt de kapel wel bezoeken op afspraak. Neem gerust contact op met rondjekapel@gmail.com

Secretariaat Mgr. Schraven Stichting:
Kloosterstraat 54,
6369 AE Simpelveld,
tel. 045 5445419
Email: info@mgrschraven.nl
Website: www.mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting:
IBAN: NL74RABO0148175341 BIC code: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status