NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 8 nummer 43, mei 2016
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Chinese aartsbisschop Savio Hon naar Lottum

Op 26 juni zal de Chinese aartsbisschop Savio Hon Tai Fai, afkomstig uit Hong Kong en momenteel werkzaam in Rome, de grote gast zijn bij de festiviteiten voor Mgr. Schraven in Lottum. De geboorteplaats van Mgr. Schraven gaat op grootse wijze haar zoon eren met verschillende activiteiten.
lees verder

Mgr. Schraven terug op Kaldenbroek

Op zondag 26 juni 'keert Mgr. Schraven terug' naar zijn geboortegrond en zal op Kaldenbroek een blijvend gedenkteken krijgen. Er wordt een kruis geplaatst tussen het Schaapskooi-restaurant en het huis Kaldenbroek. Voor het kruis komen Mgr. Schravenrozen en een gedenksteen. De plaats is gekozen op advies van het Limburgs Landschap, dat eigenaar is van Kaldenbroek.
lees verder

CHINAREIS 2017

Op 9 oktober 2017 is het 80 jaar geleden dat in China bisschop Frans Schraven (Lottum), Broeder Antoon Geerts (Oudenbosch), Pater Gerrit Wouters (Breda) met zes anderen gruwelijk werden vermoord. Samen met het Verbiest Instituut wordt in dat verband een 14 daagse reis naar China georganiseerd onder de noemer: 'In de voetsporen van Nederlandse bisschoppen en martelaren in China'.
lees verder

werkbezoek aan de Schravenkapel

Op dinsdag 19 april brachten 20 kinderen van groep acht van de basisschool 'De Schakel' in Broekhuizenvorst een werkbezoek aan de Mgr. Schravenkapel. Onder leiding van de vaste gids van de kapel mevr. José Peeters werd er een hele middag besteed aan Mgr. Schraven en diens marteldood in China. Aan de hand van een zgn. lesbrief raakten de kinderen vertrouwd met deze oud-dorpsgenoot, die in zijn kindertijd dezelfde basisschool bezocht.
lees verder

Mgr. Stefaan Van Calster overleden

In Warschau (Polen) is in de vroege ochtend van donderdag 28 april geheel onverwachts Mgr. Dr. Stefaan Van Calster (79) overleden. Hij was onder meer docent aan Grootseminarie Rolduc en sinds 2005 pastoor van Mariadorp (Eijsden), maar is vooral bekend vanwege zijn belangrijke rol in recente en nog lopende zalig- en heiligverklaringsprocessen in Limburg.
lees verder

korte berichten

lezingen:
Lezing in Venray: Op 7 december 2015 heeft de voorzitter van de Schraven Stichting Harry Schraven een lezing gehouden over bisschop Frans Schraven en de Chinareis voor de Heerensocieteit in Venray. De lezing werd beluisterd door ongeveer 30 mensen, die zeer geïnteresseerd waren. Ook was er belangstelling voor het stripboek 'Post In China'.
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Kloosterstraat 54, 6369 AE Simpelveld, tel. 0455445419
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.

BIJLAGE: opvolger mgr. Schraven: 'gevangenispendelaar bisschop'.

Een bijzonder interview met Mgr. Julius Jia Zhiguo, ondergrondse bisschop met een record aan arrestaties. De Chinese autoriteiten erkennen zijn bisschopsambt niet. In de internationale pers verscheen begin februari een openhartig interview met deze bisschop die openlijk bekent Mgr. Schraven als zijn grote voorbeeld te hebben.
lees verder