startpagina

NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 9 nummer 49, mei 2017
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

wandeling door het leven van bisschop Schraven in Lottum

Op zondag 28 mei as. kan er in Lottum gewandeld worden langs het nieuwe Schravenpad. De tocht van 10 km lengte wordt georganiseerd door de Mgr. Schraven Stichting in samenwerking met 'De Rozenhof' in Lottum.
De wandeling start om 11.00 uur bij 'De Rozenhof' in het centrum van Lottum.
lees verder

bezoek uit China

In het weekeinde van 29/ 30 april jl. bezocht de pastoor van Zhengding Nederland. Een historische gebeurtenis. Hij had zich in België ingeschreven voor de lentecursus bij het Verbiest Instituut. Hoog op zijn verlanglijst stond een bezoek aan de Schraven Gedenkkapel en Lottum. Een vol programma volgde waarbij alle plekken werden bezocht die iets met bisschop Schraven te maken hebben.
lees verder

op weg naar 9 oktober

de 80ste verjaardag van de sterfdag van mgr. schraven en gezellen

In China

Voor het eerst kreeg de Mgr. Schraven Stichting vanuit China te horen hoe men daar de tachtigste verjaardag van de massamoord in oktober willen gaan vormgeven. Daarvoor is een plan opgesteld.
lees verder

Wie zijn de metgezellen van bisschop Frans Schraven?, aflevering 4: GERRIT WOUTERS CM

Gerrit Wouters werd te Breda geboren op 5 juli 1909 als oudste zoon van het echtpaar Adrianus Joseph Wouters en Maria Joanna Hendriks. Na het beëindigen van zijn gymnasiale studies op het kleinseminarie Wernhoutsburg te Zundert trad hij in bij de Congregatie der Missie (Lazaristen) te Helden- Panningen op 17 september 1928.
lees verder

korte berichten

Overleden: mevrouw Tonny van Nierop

Er valt een rouwbrief in de bus. Je schrikt. Wie kan dat zijn? Mijn hart stond even stil toen ik haar naam las: Tonny van Nierop. Ineens schieten beelden over haar door mijn hoofd. Hoe actief ze was, helemaal gekomen uit Weesp om mee schilderen in de gedenkkapel van Mgr. Schraven, samen met al die anderen uit haar woonplaats onder leiding van kunstenaar Jan Haen.
lees verder

de tragische geschiedenis van Zhengding en de verwoesting door de Japanse facisten (door de ogen van een Chinees)

Soms komen bij de Mgr. Schraven Stichting de meest bijzondere berichten uit de hele wereld. Vaak zijn het bestellingen of verzoeken om relikwieën. Het volgende artikel vanuit San Francisco in de VS is bij die binnenkomende post opvallend. Het gaat om een mail van een Chinese advocaat met het bericht dat zijn grootvader indertijd zijn leven lang gewerkt had aan een boek over de Japanse bezetting van China.
lees verder

Chinareis 2017

Inmiddels hebben zich 20 personen ingeschreven voor de reis in oktober naar China. De deelnemers komen uit heel Nederland en België. De vliegreis voor deze groep is geregeld, maar deelname is nog steeds mogelijk.

Een van de te bezoeken plaatsen is Taiyuanfu, waar in 1900 Zuster Marie-Adolphine uit Ossendrecht werd terecht gesteld. Samen met haar kwam ook een Belgische medezuster op 28 jarige leeftijd om het leven en wel de heilige zuster Amandina uit Schakkebroek (Herk-de-Stad).
lees verder

mensenhandel en seksuele uitbuiting

Op 8 februari 2017 vond de 3e 'Internationale Dag van Gebed tegen mensenhandel' plaats met als thema: 'Het zijn kinderen! Geen slaven!'

Dit evenement viel samen met de feestdag van de heilige Josephine Bakhita, een zuster van Liefde van Canossa die als kind werd ontvoerd en verkocht als slavin in Soedan.
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Kloosterstraat 54, 6369 AE Simpelveld, tel. 0455445419
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.