NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 9 nummer 51, november 2017
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

Herdenking in China op 9 en 14/15 oktober 2017: welkomstbrief aan de pelgrims naar China

Ter verwelkoming stuurde de pastoor van Zhengding op zondag 8 oktober een brief aan de pelgrims naar China.

’God houdt van de familie. Ik ben blij dat we niet zullen worden tegengehouden bij de zaligverklaring van d e bisschop. We kennen de principes. Terug uit Nederland in mei, zijn we begonnen met een paar priesters aan de voorbereidingen voor het tachtigjarige jubileum van de bisschop.

pastoor Sun tijdens de herdenking in Zhengding

We kunnen niet toestaan dat het bloed van Christus en dat van de bisschop tevergeefs vergoten is. De bisschop en een aantal martelaren hebben met hun bloed de Chinese Kerk, de Kerk van Hebei en de kerk van Zhengding besproeid. Wij hebben de geest van de martelaren geërfd. Ze zijn onze rolmodellen. Ons christelijk geloof is winterhard zaad. De wortels zijn ingebed in het land van China. Het ontkiemen en de groei gebeurt nu in de huidige tijd. Het maakt niet uit wat voor soort omgeving of obstakels we tegenkwamen, het kan de zaak van God niet stoppen. Wij zullen met voorrang blijven bidden, onderwijzen en bidden, bidden voor zijn zaligverklaring en die van zijn metgezellen.

Op zaterdag 14 oktober zullen wij de Eucharistie vieren in de vroegere woonplaats van de bisschop in Zhengding. Wij kijken uit naar de komst van familieleden en verwanten. Zhengding is de belangrijkste thuisbasis als woonplaats van de bisschop en is ook ùw ouderlijk huis. Welkom thuis.

Met alle warmte van ons hart, u en uw geliefden zijn welkom’.