NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 11 nummer 62, nr. 3 2019
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

een nieuw initiatief in China

Pastoor Anthony van Zhengding schreef in een brief: 'Gods genade zij met u. Wat u allemaal voor Mgr. Schraven doet is heilig. U doet dat samen met de martelaren zelf, want hun werk is nog niet af en wij, ikzelf met de priesters en de christenen van Zhengding zetten hun werk hier voort. Telkens als ik de afbeelding van de martelaren zie, ben ik tot tranen toe bewogen.

De bisschop offerde voor ons zijn leven. Wees gerust, God helpt want Zhengding is de door God geliefde plaats waar de bisschop stierf. De parochie van Zhengding moet aan iedereen de daden van de bisschop en metgezellen bekend maken en ook de Vincentiaanse geest in deze streek verspreiden. Op 9 oktober hebben wij hier, samen met andere priesters van ons bisdom en veel medegelovigen gebeden voor bisschop Schraven en zijn metgezellen. Eigenlijk hebben wij dat het hele jaar door ook al gedaan. Wij willen daarmee doorgaan en laten het een goede traditie in onze parochie worden. Wij hopen en bidden dat de bisschop en zijn metgezellen zalig verklaard kunnen worden. Met alle christenen in ons bisdom zien wij uit naar deze dag'.

Om het verhaal uit te dragen heeft de pastoor besloten om de kerkdeuren (vlak langs de grote straat waar veel mensen passeren) te voorzien van afbeeldingen. Men wil de drie voordeuren voorzien van afbeeldingen met

1. Maria, de patrones van de kerk, met
2. Vincent de Paul, de stichter van de congregatie waar bisschop Schraven bij hoorde en
3. van bisschop Schraven en zijn metgezellen ('Wij willen het verhaal van hun martelaarschap in een afbeelding uitdrukken'.).

Graag wil men het vorm geven in koper. Pastoor Anthony vroeg daarvoor hulp in Nederland. Ondertussen is pater Jan Haen opnieuw aan de slag gegaan om een ontwerp voor de kerkdeuren in Zhengding te maken.