NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 11 nummer 63, nr, 4 2019
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

Theatervoorstelling over bisschop Schraven cs.

Al langere tijd speelde het bestuur van de Mgr. Schraven met de vraag: 'Hoe kunnen we het verhaal van bisschop Schraven en gezellen nog verder uitdragen'. Er is een nu een Gedenkkapel, maar daar moeten mensen zelf naar toe komen. Men moet al weten dat die kapel bestaat.

In januari kwam het bestuur met enkele bondgenoten (Stichting Zusterwerk in Den Bosch en het Vincent de Paul Centrum in Nijmegen) bij elkaar samen met de musicus Roel Verheggen uit Boxmeer. Roel heeft verschillende theaterspelen op zijn naam staan, zoals de Mariapassie, waarmee hij anderhalf jaar lang Nederland doorkruiste om geld in te zamelen om bedevaarten naar Lourdes mogelijk te maken. Het werd een groot succes.

Het toeval (?) wil dat Roel zelf geboren en getogen is in Lottum, de geboorteplaats van Frans Schraven. Hij voelde zich mede daardoor zeer gemotiveerd om een stuk te schrijven voor zijn oud-dorpsgenoot. Dankzij zijn enthousiasme en zijn goede ideeën kon het bestuur zich snel vinden in het plan en werden snel de eerste stappen gezet om dit nieuwe project te realiseren. Een projectplan en begroting werden opgezet. Een 'meedenkgroep' rond Roel kwam al enkele keren bij elkaar om over de inhoud van het stuk na te brainstormen. Er wordt voortvarend te werk gegaan. Inmiddels is Roel begonnen aan het schrijven het script. Het bestuur is ingenomen met deze ontwikkeling. 'Een pretentieus plan', zo verwoordde iemand het. Het bestuur schrikt er niet voor terug, getuige de Gedenkkapel die menigeen ook niet voor mogelijk gehouden had.

Handen en voeten gevraagd!

Om het project handen en voeten te geven, zijn er heel wat vrijwilligers nodig die een steentje willen bijdragen. We laten Roel zelf aan het woord in de volgende oproep:

Hallo!

Mijn naam is Roel Verheggen en ik mag in opdracht van de Mgr. Schraven Stichting het script schrijven en de regie doen voor een theatervoorstelling waarin het verhaal van Mgr. Schraven wordt verteld, maar waarin ook geweld tegen vrouwen centraal staat. Ik heb er heel veel zin in! Met een kleine commissie zijn we druk bezig met de voorbereidingen en een eerste oproep voor spelers en zangers is al gedaan. Als het goed is kunnen we eind dit jaar beginnen met repeteren.

Natuurlijk is het opzetten van een dergelijke voorstelling een hele klus en dit is niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. Daarom hierbij een oproep om je aan te melden om mee te helpen met dit geweldige project.

We zoeken vrijwilligers voor:

En monden gevraagd

Ik heb op Facebook gezet:

Voor een kleinschalige theatervoorstelling zijn we op zoek naar zangers/-essen/spelers!

In opdracht van de Mgr. Schraven Stichting wordt door Roel Verheggen een script geschreven en voorstelling geregisseerd waarin het bijzondere verhaal van missionaris Frans Schraven centraal staat. Maar dat niet alleen: er wordt een koppeling gemaakt naar het nu en in het bijzonder wordt er stilgestaan bij geweld tegen vrouwen. De voorstelling wordt omlijst met hedendaagse popmuziek. We zijn op zoek naar zangers en/of spelers die met ons deze bijzondere voorstelling willen maken.

Repetities gaan plaatsvinden in de buurt van Venray/Boxmeer, ongeveer tweewekelijks en starten in januari 2020. Repetitiedag en -tijd in overleg met spelers/zangers (waarschijnlijk zaterdag overdag/vrijdagavond).

We zoeken mensen die ervaring hebben als zanger/zangeres, zowel koorzangers als solisten.

Uitvoeringen vinden plaats eind 2020/begin 2021. Aantal en plaats nog niet geheel bekend. Heb je interesse? Meld je dan aan!

We houden op maandag 23 september een informatieavond voor alle belangstellenden om iedereen te informeren over dit project en het tijdspad ervan. Deze bijeenkomst vindt plaats om 20.30u in gemeenschapshuis 'de Elsenhof' in Sambeek, pal achter de kerktoren. Parkeren op plein aan doorgaande weg tussen Boxmeer en Vierlingsbeek (tegenover de kerk, kan niet missen). Het adres is Torenstraat 52.

Zoals je ziet is alle hulp welkom. Aanmelden als vrijwilliger voor dit bijzondere project is mogelijk bij de Mgr. Schraven Stichting.

Alvast bedankt!

Hartelijke groet,

Roel Verheggen

Ondertussen hebben zich al diverse personen gemeld die mee willen doen! Aarzel niet te lang.

Hebt u verder zelf ideeën, suggesties, kent u fondsen of plaatsen waar opgetreden kan worden, laat het weten. We zijn er u dankbaar voor. De hulpbisschop van Roermond, Mgr. de Jong verwoordde het aldus: 'Als jullie dit project realiseren, staan alle kerken in ons bisdom er voor open'. Het heeft bij hem een snaar geraakt. Bij u ook?