NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 11 nummer 63, nr, 4 2019
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Theatervoorstelling over bisschop Schraven cs.

Al langere tijd speelde het bestuur van de Mgr. Schraven met de vraag: 'Hoe kunnen we het verhaal van bisschop Schraven en gezellen nog verder uitdragen'. Er is een nu een Gedenkkapel, maar daar moeten mensen zelf naar toe komen. Men moet al weten dat die kapel bestaat.
lees verder

programma mgr. Schravenherdenking najaar 2019

Zaterdag 6 oktober: Fietstocht langs het Mgr. SchravenpadZondag 13 oktober: 10.30 uur plechtige herdenking van de marteldood van bisschop Schraven en gezellen tijdens de eucharistieviering in de kerk van Broekhuizenvorst, samen met in België en Nederland wonende Chinezen.
lees verder

ontmoeting met chinese bisschoppen

Vijf bisschoppen uit China, behorend tot de leiders van de kerk in China, brachten van 16 tot 19 juli een bezoek aan België. Ze gingen in op de uitnodiging van Kardinaal Jozef De Kesel (bisdom Mechelen) voor 4 dagen uitwisseling en pastoraal bezoek aan de Kerk in België. Het bezoek werd georganiseerd door het Verbiest Instituut van de KU Leuven. Op 16 juli 2019 concelebreerden ze in de kathedraal van het bisdom Antwerpen en bezochten het Centrum van St. Egidio.
lees verder

twee gelauwerde stripauteurs geïnterviewd door Tertio

Het Vlaamse christelijk opinieblad Tertio heeft twee door Kathostrip gelauwerde stripauteurs geïnterviewd: de Belgische stripauteur Geert De Sutter (1964) en zijn Nederlandse vakgenoot Arjen Niezen (1982). Beide wonnen zij de afgelopen jaren de Gabriëlprijs voor de beste religieuze strip. De Sutter in 2010 met De Verre Bestemming over zuster Marie-Adolphine en in 2013 met Post uit China over de Nederlandse Lazarist Frans Schraven.
lees verder

korte berichten

Lezing in Tilburg:

In Tilburg ontmoetten allerlei organisaties die geïnspireerd worden door de spiritualiteit van Vincent de Paul elkaar tweejaarlijks. Op 19 maart werd de Mgr. Schraven Stichting uitgenodigd om te komen vertellen over bisschop Schraven en het werk van de stichting. Na de lezing was er helaas geen tijd voor een uitwisseling.
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Kloosterstraat 54, 6369 AE Simpelveld, tel. 0455445419
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.