NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 11, nummer 64, nr. 4 2019
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

Passion 'helse liefde' in de aanbieding

Dit persbericht ging naar België en Nederland.

'Helse liefde' is een voorstelling waarin het verhaal van de Nederlandse bisschop Frans Schraven spil en inspiratiebron vormt. Tijdens de Japanse bezetting van China in 1937 redde Frans Schraven het leven van vrouwen die door de Japanners als seksslavinnen mee genomen dreigden te worden. Frans Schraven en zijn acht medewerkers betaalden daarvoor een gruwelijke prijs: zij werden door de Japanners levend verbrand.

'Helse liefde' gaat over Louise, een vrouw anno nu, die door haar man wordt mishandeld. Door de ontmoeting met een voorbijganger in het park komt ze in aanraking met het verhaal van Frans Schraven. Het is voor Louise het begin van de zoektocht naar haar eigen innerlijke kracht en een uitweg uit haar benarde situatie.

Deze Passion is een missionair project van de Mgr. Schraven Stichting die daarmee bredere bekendheid wil geven aan dit opmerkelijke geloofsgetuigenis in China. Tevens wil de stichting aandacht vragen voor het vraagstuk van geweld jegens vrouwen en geld verwerven voor projecten, die zich hiervoor inzetten.

In januari 2020 beginnen de eerste repetities en op 11 oktober 2020 is de première in Lottum de geboorteplaats van bisschop Schraven. Meer dan vijftig vrijwilligers hebben zich aangemeld om deel te mogen nemen aan deze Passion.

Vanaf januari 2021 kunnen voorstellingen van deze bijzondere Passion (duur ongeveer 1,5 uur) worden gegeven door heel Nederland. Het liefste wordt opgetreden in kerken. Iets voor uw parochie?

Na afloop van de Passion kan in de parochie een nagesprek georganiseerd worden onder deskundige leiding. Ook bestaat de mogelijkheid voor nazorg.

De projectleider van deze Passion is de heer Roel Verheggen, musicus en regisseur, bekend van de Maria Passie waarmee hij eerder door Nederland trok.

Bij deze Passion wordt samen gewerkt met de stichting Zusterwerk in Den Bosch (actief tegen vrouwenhandel) en het Vincent de Paul Center Nederland.

Interesse? Meer weten? www.helseliefde.com #roelverheggen of www.mgrschraven.nl


uitleg van het logo:

In het logo is twee keer het vrouwensymbool verwerkt. Het vuur op de achtergrond spreekt voor zich. De rode stip verwijst naar de Japanse vlag. De vlammen willen ontsnappen uit de stip (de hel).

Het Chinese teken middenin staat voor de naam Schraven.