NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 14, nummer 74, nr. 1 2022
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

Muziekspel Helse Liefde

Het muziekspel "Helse Liefde" vertelt het verhaal van Mgr. Schraven in een moderne versie, uitgevoerd door ongeveer veertig zangers en spelers op vrijwillige basis. Zij besteden vele uren aan een naar verwachting mooi eindresultaat.

De regisseur en projectleider Roel Verheggen en de zangers en spelers van het muziekspel Helse Liefde hebben goede hoop gehouden om na de coronamaatregelen weer samen te komen. Ze zijn solidair aan elkaar gebleven en dat is beloond, allen zijn weer live aan het repeteren. Zie filmpje van The Prayer; dirigent Roel Verheggen; muzikant Nick Zwart

Tot de zomer staan er vijf repetities gepland, mogelijk komen er nog een paar repetities bij. Korte try-outs staan op de planning enzondagmiddag 9 oktober 2022 zal de première plaatsvinden in de kapel van het missiehuis van de Lazaristen te Panningen.

Er wordt nu gezocht naar locaties waar "Helse Liefde" in 2023 kan worden uitgevoerd. Gedacht wordt aan locaties als kerken, kleine theaters en gemeenschapshuizen. Vooreerst in Limburg en later elders in het land. Omdat ook per locatie geld wordt ingezameld voor een goed doel of project tegen seksueel geweld heeft Helse Liefde ook een diaconaal en pastoraal aspect. Tevens wordt er gezorgd voor nazorg voor mensen die de voorstelling gezien hebben en dit op prijs stellen. Idee voor een locatie? Zie de site van de muziektheater voorstelling https://www.helseliefde.com/de-voorstelling/

De bestuursleden van de Mgr. Schravenstichting zijn naarstig op zoek naar instanties die subsidie willen geven voor het prachtige project "Helse Liefde". Hebt u een tip? Stuur een bericht naar onze secretaris op het e-mailadres onder aan deze nieuwsbrief.

De oproep in onze vorige nieuwsbrief om een donatie te doen voor dit project "Helse Liefde" heeft nog onvoldoende opgebracht. Wij zijn heel blij als u dat alsnog doet. U kunt uw gift overmaken op bankrekening NL74 RABO 0148 1753 41 ten name van Mgr. Schravenstichting, onder vermelding van "Helse Liefde".

En een weetje: de regisseur en projectleider van Helse Liefde, Roel Verheggen, heeft een kinderboek geschreven, onlangs uitgebracht onder de titel "De geheimen van Schatterdam- Griebel", de illustrator is Yuhan Lin, uitgever is Clavis Bvba. Het is een boek voor kinderen vanaf 8 jaar. Het verhaal gaat over angsten verbergen en angsten overwinnen. Een officiële boekpresentatie heeft plaatsgevonden bij boekhandel Van Dinther in Boxmeer.