NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 14, nummer 74, nr. 1 2022
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

terug naar inhoudsopgave

Kort nieuws

Biografie van Mgr. Schraven

Het Bestuur van de paters Lazaristen heeft emeritus Prof. dr. Jan Jacobs de opdracht gegeven om een biografie van Mgr. Schraven te schrijven. Jan Jacobs heeft een opleiding gehad bij de Lazaristen en is later historicus geworden. Hij voelt zich verbonden met de paters Lazaristen. De Mgr. Schravenstichting is alleszins verheugd dat er een biografie komt.

Gedenkkapel te Broekhuizenvorst

Met ingang van vrijdag 25 februari vervallen voor de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland de verplichting om anderhalve meter afstand te houden en het mondkapjesadvies bij verplaatsingen door de kerk. Dat geldt dus ook voor bezoek aan de Mgr. Schraven gedenkkapel, aan de noordzijde van de Parochiekerk H. Naam Jezus aan de Kerkstraat 9 te Broekhuizenvorst (L). Dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Boerenmarkt Kaldenbroeck te Lottum

Een heerlijke start van een nieuw BUITEN-seizoen met alles in het teken van de lente.

Op 1 mei 2022 zal deze boeren- bewust MARKT gehouden worden. Belangrijke basis van de markt zijn o.a. groenten, fruit, zuivel, brood, handwerk, sieraden, gezond en bewust (o.a. Ayurveda en Yoga) en minstens zo belangrijk: genieten.

Mgr. Schraven pelgrimsreis "In de eerste voetsporen van Mgr. Schraven"

2 oktober tot en met 9 oktober 2022

De Mgr. Schraven Stichting heeft in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim, het Verbiestinstituut en de Lazaristen een uniek reisprogramma samengesteld.

De tweejaarlijkse pelgrimsreis naar China, waar bisschop Frans Schraven het grootste deel van zijn leven doorbracht en zijn missie had, is- gezien de internationale Covidregelingen- geen optie. Wel een pelgrimsreis naar plaatsen waar bisschop Frans Schraven zijn eerste voetsporen heeft achtergelaten. Lees verder voor het programma van dag tot dag, de reissom, et cetera. Wilt u meegaan met deze bijzondere pelgrimsreis "In de eerste voetsporen van Mgr. Frans Schraven", vul dan per persoon het online aanmeldingsformulier in.