Zoek

Muziekspel “Helse Liefde”

Het indrukwekkende muziekspel “Helse Liefde” wordt gespeeld op zondag, 5 februari 2023, aanvang 15.00 uur, in de Kerk De Regenboog, Sportlaan 5 te Nuenen.

Het muziekspel ‘Helse Liefde’ vertelt het verhaal van de Nederlandse bisschop Frans Schraven in een moderne versie, uitgevoerd door veertig zangers en spelers, het duurt ongeveer 90 minuten. Er zijn 12 scenes en 14 liederen in de voorstelling. 

De projectleider van deze uitvoering is Roel Verheggen, musicus en regisseur, bekend van andere theaterstukken door heel Nederland. Nick Zwart is de arrangeur, pianist en repetitor. Samen zijn zij over dit project heel enthousiast.

De Mgr. Schraven Stichting is de opdrachtgever van dit wonderschoon muziekspel. Zij geeft daarmee bredere bekendheid aan het opmerkelijke inspirerende verhaal in China van de Mgr. Frans Schraven én wat het in onze tijd kan betekenen. Het verhaal is de spil en inspiratiebron van het muziekspel “Helse Liefde”.

Tijdens de Japanse bezetting van China in 1937 redde Frans Schraven het leven van honderden vrouwen die door de Japanners als seksslavinnen meegenomen dreigden te worden. Frans Schraven en zijn acht gezellen betaalden daarvoor een gruwelijke prijs: zij werden door de Japanners levend verbrand.

‘Helse liefde’ gaat over Louise, een vrouw anno nu, die door haar man wordt mishandeld.

Door de ontmoeting met een voorbijganger in het park komt ze in aanraking met het verhaal van Frans Schraven. Het is voor Louise het begin van de zoektocht naar haar eigen innerlijke kracht en een uitweg uit haar benarde situatie.

Bij het muziekspel “Helse Liefde” wordt geld ingezameld voor een goed doel.

Nu is dat expertisebureau ‘Helse liefde’ dat zich inzet voor hulp aan slachtoffers van mensenhandel en (huiselijk) geweld. Scriptschrijver en dirigent Roel Verheggen is zelf actief verbonden aan het  Expertisebureau “Helse Liefde” als preventiemedewerker en ouderbegeleider. Hij geeft voorlichting op scholen met bijvoorbeeld het onderwerp ‘loverboys’. Het muziekspel ligt de regisseur nauw aan het hart.

Bij de realisatie van deze voorstelling is samen gewerkt met de stichting Zusterwerk in Den Bosch (actief tegen vrouwenhandel) en het Vincent de Paul Center Nederland.

Kom naar “Helse Liefde”. De entree bedraagt € 13,29 per ticket, inclusief servicekosten. Betaling via de website van helseliefde.com https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/helse-liefde

Het muziekspel gaat door het hele land met optreden, u vindt de data en locaties op de website https://www.helseliefde.com/speellijst-en-data/

Meer informatie (ook Facebook):

Meer artikelen

Terugblik Herdenkingsdag 8 oktober 2023

De Herdenkingsdag van de 86se sterfdag van Mgr. Frans Schraven en gezellen op zondag 8 oktober 2023 a.s. was een luisterrijke en sportieve dag. Het thema van de dag was ‘Vluchtelingen’ met name uit Oekraïne.

Lees verder »

Muziekspel ‘Helse Liefde’

De voorstelling ‘Helse Liefde’ is door meer dan 1500 mensen bezocht. De laatste twee voorstellingen waren in Roermond voor de vrouwenorganisatie ZijActief en in Scheveningen. Voor beide een ‘opstapje’ naar de wereldwijde Orange the World-campagne op 25 november. De kleur oranje staat voor de zonsopgang, de dageraad van een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar is het thema van de campagne in Nederland ‘Veilig, overal en altijd’.

Lees verder »

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!