Zoek

In memoriam Mgr. Harrie Smeets (1960-2023)

Mgr. Harrie Smeets, oud-bisschop van Roermond, is op 20-12-2023 overleden, juist in de Advent, de tijd van je voorbereiden en wachten op Kerstmis, de komst van de Emmanuel.

Kort na zijn benoeming tot bisschop in 2018 hebben enkele bestuursleden van de Mgr. Schravenstichting hem in Roermond bezocht om de voortgang van het zaligverklaringsproces van bisschop Frans Schraven en gezellen te bespreken. Hij heeft dit proces in navolging van bisschop Frans Wiertz van harte ondersteund. Daarvoor zijn wij hem oprecht dankbaar.

Vorig jaar werd dit nog eens bevestigd bij het bezoek van postulator pater Wiel Bellemakers C.M. en pater Jos Geelen C.R.L., bisschoppelijk gedelegeerde voor de zalig- en heiligverklaringen in het bisdom Roermond, aan de bisschop. Zij hebben hem toen de Positio aangeboden, het uitgebreide document over het leven van bisschop Frans Schraven en gezellen. (zie ook de Nieuwsbrief nr. 77, jaargang 14, december 2022).

Tijdens zijn lange ziekteperiode heeft mgr. Harrie Smeets zich in geloof en gebed voorbereid op de komst van de Emmanuel, zijn Heer en Herder. Moge hij Hem nu ontmoeten in de glorie van het hemelse licht en voor eeuwig in vrede leven in Zijn nabijheid.

Meer artikelen

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!