Zoek

Inspiratie- en terugkomdag ‘Toekomst van de Vincentiaanse Beweging’

Op 27 februari 2024 is in het Missiehuis te Panningen een inspiratiedag gehouden, gericht op de toekomst. “We moeten elkaar leren kennen opdat we van ganser harte van elkaar zouden houden.” Deze quote, te lezen in de uitgave Missie/Liefdadigheid, bleek de perfecte openingszin voor de inspiratiedag waarvan de ochtend in het teken stond van elkaar beter leren kennen.
Ruim twintig betrokkenen bij het strategisch plan dat in augustus/september 2023 onder leiding van Gregg Bañaga is vormgegeven, hebben met elkaar gesproken over “hoever zijn we” met dit plan 2023 – 2028 en hoe gaan we samen verder bouwen aan de visie en de actiepunten voor de toekomst. De doelstelling is om vanuit een christelijk-sociale spiritualiteit een vernieuwende impuls te geven aan het welzijn van mensen, aan het versterken van gemeenschap en aan de kwaliteit van de leefomgeving. Het bestuurslid van de Mgr. Schravenstichting, Lau Engels, nam deel aan deze Inspiratie- en terugkomdag.

Meer artikelen

Een grote verrassing

Het is een grote verrassing, een bijzonder bericht uit China voor de Mgr. Schravenstichting dat na 100 jaar een Katholiek Bijbelboek tevoorschijn is gekomen. De vrouw die het bericht aan de Mgr. Schravenstichting verzond, ontdekte dit boek op de zolder van haar grootmoeder in de provincie Hebei, China.

Lees verder »

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!