Zoek

Verder nieuws

fotogalerij “Helse Liefde”

De afbeeldingen van alle voorstellingen van “Helse Liefde”, is nu compleet.
Ga hier naar de fotogalerij op de website.

jeugdboek “Zwarte Vlinder”

Het nieuwe jeugdboek “Zwarte Vlinder” van Roel Verheggen, coach, schrijver, veelzijdig regisseur, o.a. van het muziekspel “Helse Liefde”, is vanaf februari 2024 in de winkel en online verkrijgbaar. Zwarte vlinder is een spannend en actueel boek voor tieners. Een boek dat waarschuwt voor de gevaren van social media en hoe makkelijk je in handen van een mensenhandelaar kunt vallen. Een actueel onderwerp waar Verheggen goed op inspeelt. De cover van dit nieuwe boek is van Constantijn Van Cauwenberge. Roel Verheggen is ook schrijver van de boekenreeks “De geheimen van Schatterdam” en “De Schemertijdcodes”.

Jubilea

Mgr. dr. E. (Everard) de Jong werd op 6 februari 1999 door mgr. Wiertz tot bisschop gewijd. Zijn 25-jarig bisschopsjubileum vierde hij op 7 april jl. met een eucharistieviering in de kathedraal in Roermond. Aansluitend was er gelegenheid om de (hulp) bisschop te feliciteren. Bisschop de Jong heeft betekenisvolle aandacht voor bisschop Frans Schraven. Op de foto zegent hij in 2016 de Mgr. Schravenroos in Lottum.

F.J.G. ( Frans ) Bomers C.M. Bemmel vierde op 19 maart 2024 zijn 60-jarig (diamanten) priesterjubileum. Bij de foto: Pater Bomers zette zich vaker in als voorganger en cantor bij de eucharistieviering van de jaarlijkse Mgr. Schravenherdenking in de Parochiekerk H. Naam Jezus in Broekhuizenvorst en in het Missiehuis van Panningen.

In herinnering

Augusta Maria Dorothea (Guusje) Schraven, overleden op 2 februari 2024 te Zutphen in de leeftijd van 75 jaar, zus van Gerrie Wintermans – Schraven hierna vermeld. Guusje was in 2022 aanwezig bij de try-out van het muziekspel “Helse Liefde” in de “Rozenhof” te Lottum.
Zij was een trouwe lezer van de Mgr. Schraven nieuwsbrief.

Zuster J.C.M. (Margreet) Geerts, overleden op 27 februari 2024 te Dordrecht in leeftijd van 94 jaar. Zuster Margreet was een warmhartige en trouwe ambassadeur van de Mgr. Schravenstichting.

Tot op hoge leeftijd was zij van betekenis voor mensen binnen of buiten de kerk. In Dordrecht verscheen in twee kranten een groot artikel over zuster Margreet Geerts, Franciscanes van Dongen. Met haar 85 jaren was zij de nestor van de pelgrimsgroep, de

Mgr. Schravenreis in 2014 naar China. Een voor haar indrukwekkende reis naar het bisdom waar de neef van haar vader, broeder Antoon-Johan-Bernhard Geerts jarenlang gewerkt heeft en waar zij nog de gebouwen kon zien die de Culturele Revolutie overleefd hebben. Zij herinnerde zich dat in 1937 op de radio werd gemeld dat er missionarissen in China vermoord waren. Zuster Margreet was vooral diep geraakt door de omstandigheden waarin bejaarden in China nu hun oude dag moeten doorbrengen. Van haar heeft de Mgr. Schravenstichting voor deze bejaarden giften ontvangen die naar China zijn overgemaakt. In totaal heeft Zuster Margreet meer dan 120 stripboeken over het verhaal van bisschop Schraven en broeder Geerts aan de man/vrouw gebracht.

De uitvaartdienst van Zuster Margreet in het verzorgingshuis waar zij de laatste jaren woonde, werd bijgewoond door vijf leden van de Mgr. Schravenstichting. Na de dienst werd Zuster Margreet uitgeleide gedaan door de bewoners van het verzorgingshuis en was de ter aarde bestelling op de RK begraafplaats van Dordrecht.

Gerarda Christina Maria (Gerrie) Wintermans– Schraven, geboren te Lottum en overleden op 1 maart 2024 te Oldenzaal, in de leeftijd van 77 jaar. Gerrie was met hart en ziel betrokken bij en donateur van de Mgr. Schravenstichting. Zij was menigmaal aanwezig op de jaarlijkse Herdenkingsviering van bisschop Frans Schraven. Gerrie meldde zich aan voor de Pelgrimsreis “In de eerste voetsporen van Mgr. Frans Schraven” in oktober 2022, die spijtig genoeg niet is doorgegaan. Zij was een ver familielid van bisschop Frans Schraven en nicht van de voorzitter van de Mgr. Schravenstichting. Op haar afscheidskaart stond dit nestoriaans kwartrijn van Hugo Pos: “Beloof me, kind, als ik van hier verdwijn, treur niet om mij, straks bloeit weer de jasmijn en geurt de kamperfoelie. Erger zou het wezen als zij verdwenen waren, – ik er nog zou zijn“.

P.H. ( Piet ) Coenders overleden op 6 maart 2024 te Lottum in de leeftijd van 85 jaar. Piet was een welwillende betrokkene bij en donateur van de Mgr. Schravenstichting. Piet was een echte Lottummer, een echte bestuurder, zoals de website van de “stichting de Houthuizer Molen” meldt. Op bestuurlijk gebied heeft Piet zich ingezet voor de herbouw van de Houthuizer Molen. Eveneens voor de organisaties in de land- en tuinbouw, de KBO, de dorpsraad en het kerkbestuur. De weduwe van Piet, mevrouw Goen Coenders is een nicht van wijlen Vincent Hermans, voormalig oprichter, secretaris en bestuurslid van de Mgr. Schravenstichting.

Jaarverslagen

De Mgr. Schavenstichting heeft haar jaarrekening 2023 gepubliceerd. Bekijk hier de rekening. Het jaarverslag volgt vóór 1 juli 2024.

Meer artikelen

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!