NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 10 nummer 57, nr. 4 2018
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

programma Bisschop Schravenherdenking 2018

De Mgr. Schraven Stichting gaat ook dit jaar aandacht schenken aan de moord op bisschop Frans Schraven uit Lottum/Broekhuizenvorst. 'Zijn voorbeeld om tot het uiterste te gaan bij de verdediging van vrouwen tegen verkrachting is een sterk verhaal dat doorverteld moet worden' zo liet een bezoeker aan de Gedenkkapel in Broekhuizenvorst weten. Er is een programma ontwikkeld, dat er als volgt uitziet:

Zondag 7 oktober:

De herdenking begint op zondag 7 oktober met een plechtige eucharistieviering om 10.30u in de parochiekerk van Broekhuizenvorst.
lees verder

Mgr. Schravenlezing 2018: 'Op de vuist tegen verkrachting'


'Hoe wordt er in Nederland gedacht over deze grote held in China?', zo luidde een Chinese vraag in een brief aan de Nederlandse Ambassadeur in Peking. De ambassadeur had echter nog nooit over Jan van Heel gehoord. In Nederland is deze held tot nu toe een grote onbekende. Japan stuurde tijdens de bezetting van China in de Tweede Wereldoorlog het bericht de wereld in dat Jan van Heel zelfmoord had gepleegd.
lees verder

een nieuw bestuurslid

Erg onder de indruk was mevrouw Mia Janssen-Brouwer van het verhaal van bisschop Schraven tijdens haar bezoek aan China in 2017. Spontaan liet ze zich ontvallen: 'Ik moet met dat verhaal iets doen'. Dat was niet aan dovemansoren gezegd.
lees verder

Hebben we een zaligverklaring nodig?


Op zaterdag 5 mei werd in Aken de half Duitse en half Limburgse zuster Clara Fey zalig verklaard.

Vooraf werden de aanwezigen op het grote plein vóór de Dom toegesproken door een journalist.

Hij stelde de vraag: 'Hebben wij eigenlijk wel zaligen nodig?' Zijn antwoord was een glashelder 'neen'. Aan de hemelpoort zal Sint Petrus niet vragen of je zalig bent verklaard.
lees verder

bezoekers aan de gedenkkapel mgr. Schraven en gezellen


Bezoek van de Generale Overste van de Lazaristen Tomaz Mavric

De gedenkkapel mocht op dinsdag 3 april een bijzondere gast verwelkomen in de persoon van de heer Tomaz Mavric uit Rome.
lees verder

korte berichten


Rondleiding kapel

Op 7 juni bezochten 41 vrijwilligers van de kringloopwinkel 'Winkel van Sinkel' uit Venray de Mgr.Schravenkapel te Broekhuizenvorst. De kringloopwinkel krijgt spullen van de bevolking van Venray. De spullen worden gerepareerd en schoongemaakt. Daarna worden ze voor een geringe prijs verkocht. De winst van de winkel wordt door het bestuur besteed aan goede doelen, met name projecten in de derde wereld. In het verleden kreeg de Mgr. Schravenstichting enkele donaties voor Chinese projecten met aandacht voor vrouwen.
lees verder

projecten

Een van de doelstellingen van de Mgr. Schraven Stichting is om te treden in de voetsporen van bisschop Frans Schraven en gezellen met hun inzet seksueel geweld te voorkomen. Daartoe steunt de Stichting twee bestaande projecten.
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Kloosterstraat 54, 6369 AE Simpelveld, tel. 0455445419
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.