Zoek

Muziekspel ‘Helse Liefde’

De première op 9 oktober 2022 was uitverkocht! Lees het verslag hiervoor genoemd. Een mooie start voor de tour door Nederland in 2023. Kijk op de pagina met speeldata wanneer Helse liefde bij jou in de buurt komt.

Een bericht op L1 Limburg Cultuur Café van 8 oktober jl. met een radio interview van Harry Schraven, de voorzitter van de Mgr. Schravenstichting. De aankondiging: Met de muzikale voorstelling ‘Helse Liefde’ wordt de moord op bisschop Frans Schraven herdacht. En die voorstelling blijkt behoorlijk actueel te zijn.
Een reportage van Frank Ruber, luistertijd 11 minuten.

De regisseur van “Helse Liefde”, Roel Verheggen, schrijft boeken voor kinderen. In het voorjaar komen er twee nieuwe boeken uit bij Clavis Uitgeverij: ‘Zilverwind’ is het laatste deel uit ‘De geheimen van Schatterdam’, voor kinderen vanaf 8 jaar. ‘De zwarte hand’ is het eerste deel uit ‘De Schemertijdcodes’, voor tieners. Boeken met prachtige illustraties en vol spanning, humor en actualiteit.

Leuke bijzonderheid: de muzikaal leider van “Helse Liefde”, Nick Zwart is met zijn vrouw Lodewien in de Saint Vincent de Paul Chapel, een Rooms-Katholieke kapel in Parijs, geweest.
Boven het hoofdaltaar bevindt zich een zilveren reliekschrijn ter verering van de heilige Vincentius a Paulo.

Bisschop Frans Schraven heeft zich tijdens zijn leven gehouden aan de missie van Vincent de Paul. In het hierboven genoemde verhaal over de Parijse vormingsjaren van Frans Schraven schrijft Jan Jacobs: “Frans Schraven vormingsperiode heeft voor een belangrijk deel plaatsgevonden in het moederhuis van de heren lazaristen in de Rue de Sèvres in hartje Parijs. Tijdens die Parijse jaren, van begin september 1894 tot de voorzomer van 1899, werd Frans Schraven voorbereid op een leven als lazarist, op een leven als priester en op een leven als missionaris in China. Hierin lag de nadruk op een grondige kennismaking met de spiritualiteit van Vincent de Paul, de stichter van de congregatie en de geestelijke cultuur van de Franse lazaristengemeenschap”.

Meer artikelen

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!