Zoek

Kort nieuws

Missie Mgr. Schravenstichting

Het bestuur van de stichting heeft haar toekomstvisie kenbaar gemaakt met de publicatie “Missie Mgr. Schravenstichting” Lees de publicatie.

Proces zaligverklaring

Tot half september 2023 is het vakantie in Rome. Eventuele voortgang over het proces is pas na die tijd te verwachten. Intussen – zoals u wellicht hebt gelezen uit de pers – heeft paus Franciscus personeelsverplaatsingen doorgevoerd binnen de verschillende congregaties van het Vaticaan. Dat zal zeker ook zijn consequenties hebben voor de planning.

Jaarrekening en het jaarverslag 2022

Het bestuur heeft de penningmeester décharge verleend voor het in het boekjaar 2022 gevoerde beleid. De jaarrekening en het jaarverslag 2022 zijn gepubliceerd op de website van de Stichting.

Chinese liturgische en religieuze voorwerpen

Bij de Stichting kwam een verzoek binnen van een kunsthistorisch medewerker van de Katholiek Documentatie Centrum (KDC) van de Radboud Universiteit te Nijmegen voor meer informatie over de Chinese kelk, kruisjes en borstkruis van de bisschop Frans Schraven. In samenwerking met dr. Manuel Parada van de Universiteit van Maastricht is KDC een onderzoek gestart naar Chinese liturgische en religieuze voorwerpen. Kenmerkend voor deze voorwerpen is de versiering met emaille. Foto’s en beschrijvingen van de werkgroep Memoriabilia van de Stichting zijn gedeeld. In de zomer van 2024 zal er een boek –in het Engels- verschijnen bij Brill Academic Publishers in Leiden.

Meer artikelen

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!