Zoek

Muziekspel ‘Helse Liefde’

De voorstelling ‘Helse Liefde’ is door meer dan 1500 mensen bezocht. De laatste twee voorstellingen waren in Roermond voor de vrouwenorganisatie ZijActief en in Scheveningen. Voor beide een ‘opstapje’ naar de wereldwijde Orange the World-campagne op 25 november. De kleur oranje staat voor de zonsopgang, de dageraad van een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar is het thema van de campagne in Nederland ‘Veilig, overal en altijd’.

Roermond

Op 9 november 2023 werd een een besloten voorstelling van ‘Helse Liefde’ op de Algemene Ledenvergadering van ZijActief-Limburg, met een opkomst van 350 leden van de organisatie. Deze organisatie is het grootste vrouwennetwerk van Limburg.
Voor fotoverslag van deze dag, kijk op de website www.zijactieflimburg.nl/foto-album/terugblik-alv/

Scheveningen

Op 11 november 2023 was er een intens mooie voorstelling van ‘Helse Liefde’ in De Oude Kerk te Scheveningen. Het betrof een avondvoorstelling in goede samenwerking met Zonta Den Haag, Stichting Yasmin en de eventmanager van De Oude Kerk.
Vantevoren stond een artikel in ‘Den Haag Centraal’ van 9 november jl.. Met dank aan regisseur Roel Verheggen en de journalist Eric Korsten.

Het optreden werd geopend met een traditionele Chinese dans van het team van de Stichting Chinese Brug te Den Haag. Ook was er een expositie van de treffende schilderijen van Mieke van den Brande. Het was een geslaagde laatste voorstelling. Met na afloop een drankje en gesprek met de crew en de bezoekers, gezellig aan de bar van De Oude Kerk.

Met o.a. het weergaloze optreden van hoofdrolspeelster Veerle Bolenius. Hier op de foto (van Paul Schraven).

Uitgelicht: ‘Felicitaties aan allen die dit grote project hebben weten te verwezenlijken! Geweldig!’.

Kijk hier een klein filmpje van het applaus aan het eind van de voorstelling. (opname: Isabel Bakker- Schraven)

Met deze twee indrukwekkende voorstellingen sluiten we het project ‘Helse Liefde’ af. Hartelijk dank crew voor jullie inzet in de afgelopen vier jaar.
De Mgr. Schravenstichting heeft met deze acht voorstellingen haar doelstelling gehaald: aandacht voor het voorkomen van seksueel geweld en de bevordering van solidariteit met slachtoffers van seksueel geweld. Lees hier het overzicht.

Binnenkort wordt op de website van de Mgr. Schravenstichting de fotogalerij van de voorstelling in Scheveningen aangevuld met afbeeldingen van alle voorstellingen.

Wil je de voorstelling ‘Helse Liefde’ (nog eens) beleven?
Betaal via de URL of bankrekening onderaan deze nieuwsbrief een bijdrage van 2,50 euro, met de mededeling ‘video Helse Liefde’ en wij zenden u de link van de video waarin een prachtige integrale opname van de voorstelling in Venray.

De voorstelling Helse Liefde heeft een batig saldo opgeleverd.
Uit de opbrengst kunnen we de volgende fondsen steunen:

Stichting Yasmin uit Den Haag:€500,-hulp aan kwetsbare vrouwen uit Den Haag
Verbieststichting Leuven:€1000,-hulp aan kwetsbare vouwen in China
Expertisebureau Helse Liefde:€1000,-hulp aan slachtoffers van seksueel geweld en preventieve activiteiten
Centrum seksueel geweld te Utrecht:€1000,-hulp aan mensen die te maken hebben met seksueel geweld

Correctie uitleg Logo

De uitleg van het logo ‘Helse Liefde’ opgenomen in een eerdere nieuwsbrief klopt niet helemaal. Van de Chinese Pastoor Vincent Wang uit Den Haag, ontvingen we deze uitleg met twee verbeteringen: ‘Wist u dat in het logo van ‘Helse Liefde’ twee keer het vrouwensymbool is verwerkt?’
Het vuur op de achtergrond spreekt voor zich. De rode stip verwijst naar de rode zon op de Japanse vlag. De vlammen willen ontsnappen uit de stip (de hel). Het Chinese teken middenin staat voor de naam Vrouw of vrouwen.’

Meer artikelen

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!