NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 8 nummer 40, oktober 2015
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Terugblik mgr. Schravenherdenking 2015: 'Kijken in de Ziel van Martelaren in China'

'Kijken in de ziel' van deze martelaren liep als een rode draad door de activiteiten rond de herdenking van de moord op bisschop Frans Schraven en gezellen in 1937 in China. Elk jaar wordt in het dorp Broekhuizenvorst, waar zich de Mgr. Schraven Gedenkkapel bevindt, zijn marteldood herdacht.
lees verder

Herdenking in Polen

Voor het eerst (voor zover we weten) is dit jaar de moord op bisschop Schraven en gezellen ook elders herdacht en wel in de stad Krakau in Polen. De kruisweg van Mgr. Schraven e.a. werd in het Pools vertaald en daar gebeden in de kerk van de 'Bekering van de Apostel Paulus'.
lees verder

Een bijzonder bezoek aan de gedenkkapel

Op de 142ste verjaardag van bisschop Frans Schraven (13 oktober) kreeg hij in de gedenkkapel van Broekhuizenvorst bezoek van enkele bijzondere gasten. Zij hadden er een reis vanuit Etten-Leur voor over om eindelijk de gedenkkapel met eigen ogen te kunnen bekijken.
lees verder

Kans op een opvolger voor mgr. Schraven in China?

Komt er eindelijk een einde aan het lange wachten op een opvolger van Mgr. Schraven? De laatste berichten uit China over een toenadering over de benoeming van nieuwe bisschoppen met goedkeuring van het Vaticaan én van China zijn voorzichtig positief.
lees verder

Memorial martelaren China

De gemeente Horst aan de Maas heeft woord gehouden en in de maand september richtingwijzers geplaatst aan de uitvalswegen van het dorp Broekhuizenvorst. De borden verwijzen naar de Mgr. Schraven gedenkkapel onder de titel: 'Memorial Martelaren China'.
lees verder

Plaatsing hekwerk ter afsluiting van de gedenkkapel

Op vrijdag 25 september was het eindelijk zo ver: de plaatsing van het hekwerk dat de hoofdkerk en de gedenkkapel in Broekhuizenvorst van elkaar scheidt. De beelden spreken voor zich. Er is een ware erepoort voor bisschop Frans Schraven opgericht.
lees verder

Einde van de SRTV

'Na een vruchtbaar bestaan van 25 jaar zal de SRTV op 31 oktober 2015 ophouden te bestaan', zo luidde de aanhef van de brief, verstuurd aan het bestuur van de Mgr. Schraven Stichting. Een zeer spijtig bericht.
lees verder

Bezoek gedenkkapel

Bezoek gedenkkapel: Voorlopig is de gedenkkapel nog niet elke dag open. U kunt de kapel wel bezoeken op afspraak. Neem gerust contact op met rondjekapel@gmail.com
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Kloosterstraat 54, 6369 AE Simpelveld, tel. 0455445419
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.