NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 12, nummer 67, nr. 2 2020
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Voorwoord van de voorzitter Harry Schraven

Tijdens de Kerstdagen bespraken wij met onze Chinese schoondochter onze reis naar Wu Han in april 2020. Voor het visum van deze reis was een uitnodigingsbrief nodig van haar ouders. Haar moeder vertelde toen al dat er een mysterieuze longziekte heerste. Ze vond het niet verstandig dat we naar hen toe kwamen.
lees verder

Pasen -ter bemoediging-

De dood en herrijzenis, verrijzenis of opstanding van Jezus is het centrale thema van Pasen, dat in alle vier evangeliën (Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes) van het Nieuwe Testament wordt verteld.

Het paasfeest gaat niet op slot, ook al zijn alle publieke liturgievieringen afgelast. Gelukkig zijn er heel wat kerkdiensten terug te luisteren of zelfs live te kijken op internet. Op deze manier kunnen we in verbinding staan met elkaar.
lees verder

Theaterspel 'Helse Liefde'

De regisseur Roel Verheggen van het theaterspel 'Helse Liefde' schrijft: 'Het Corona-virus heeft onze wereld op z'n kop gezet en drastische maatregelen waren noodzakelijk om erger te voorkomen. Geen Passion, geen repetities. Het is niet anders. Op dit moment is onze gezondheid het belangrijkste en blijkbaar heeft de natuur ingegrepen om de balans in de wereld te herstellen. We gaan weer eens waarderen wat we allemaal hebben.
lees verder

Drie nieuwe bestuursleden stellen zich voor

Lau Engels (1944). Mijn opleiding - gymnasium (Rolduc-Kerkrade), filosofie en theologie (Heerlen, Roermond) en specialisatie Liturgische Wetenschappen (Rome, Leuven) - heb ik afgesloten met het behalen van het doctoraal examen (licentiaat) in genoemde discipline.
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Matterhornlaan 23, 5801 KH Venray
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.