NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 13, nummer 71, nr. 2 2021
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

100 jaar geleden Bisschopswijding Mgr. Frans Schraven

Op 10 april 2021 is het 100 jaar geleden dat Mgr. Frans Schraven tot bisschop is gewijd, voor het bisdom Zhengding in China, door zijn volle neef Mgr. Geurts, eveneens bisschop te China. Reden voor de Mgr. Schravenstichting aan deze gedenkwaardige dag aandacht te schenken, met onder meer dit artikel over de 100ste jaardag van de bisschopswijding.

Zondag 11 april 2021 wordt in de zondagsviering in het Missiehuis St. Jozef in Panningen aandacht geschonken aan de bisschopswijding van Mgr. Frans Schraven.

In verband met de Coronacrisis een aangepaste viering. Wij stellen u in de gelegenheid om deze viering rechtstreeks via videostreaming op internet te volgen, op zondag 11 april a.s. om 10.30 uur. Met dank aan de Congregatie der Missie, Lazaristen te Panningen.
De link van de livestream is: https://youtu.be/G9dPXhUuEOc
en het misboekje

Bezoek aan pater Benedict Chao in Hong Kong

Op 14 juni 2020 trokken de neven Dirk Schraven (oudste zoon van Jacques Schraven) en Stephan van Vliet (oudste zoon van Karine Schraven) vergezeld van Dirk's dochter Tessa Schraven en zoon Daan (stamhouder van de familie Schraven uit Tilburg) en Stephan's partner Lok (tevens tolk) naar het Trappistenklooster op het eiland Lantau nabij Hong Kong om pater Benedict Chao te bezoeken.
lees verder

Terugblik op het leven van Vincent

Het is alweer twee maanden geleden dat we afscheid namen van Vincent Hermans. Wie was die man die zo bevlogen de Mgr. Schravenstichting oprichtte en daar 12 ½ jaar secretaris van was? Vincent wordt geboren in een familie met een lange missionaire traditie en op een eeuwenoude boerderij aan de Maas.
lees verder

Overige berichten

  • In memoriam Lia Berntsen-Sipman
  • Bedankje voor Jurriaan Meijer
  • Bedankje voor Marthe Geringer-Hamers
  • ‘In het Zonnetje’ Geert de Vos

lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Matterhornlaan 23, 5801 KH Venray
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.