NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 9 nummer 47, november 2016
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Pelgrimswandeling 2016 'iets moois'!

'Ontzettend bedankt voor deze mooie dag. We hebben genoten. Jullie hebben iets moois neergezet. Het mooie weer maakte de dag compleet.' 'Heel veel succes met jullie fantastische stichting! Wij waren onder de indruk van jullie geweldige werk'.

Twee reacties van deelnemers aan de 'Pelgrimswandeling' langs het verlengde Schravenpad op zaterdag 1 oktober jl.
lees verder

Terugblik herdenking van de moord 2016

'Het was een heel mooi, zinvol weekeinde, gewijd aan de herdenking van Mgr. Schraven en gezellen', zo luidde de reactie van een deelnemer aan de diverse activiteiten in het weekeinde van 8/9 oktober.
lees verder

zaligverklaring mgr. Schraven en gezellen

Regelmatig komt de vraag: 'Hoe staat het toch met het zaligverklaringproces?' Daarover valt het volgende te melden: Begin januari 2014 werd in Panningen door de bisschop van Roermond het proces in Nederland afgesloten en het dossier van 1860 pagina's verzegeld naar Rome gestuurd. Daarna volgde het lange wachten.
lees verder

korte berichten

Mgr. Schravenroos

Deze roos is vanaf kerstmis verkrijgbaar bij het Tuincentrum 'de Panneschop', vlak bij 'Kaldenbroek' langs de weg van Lottum naar Grubbenvorst of omgekeerd.
lees verder

Chinareis 10-24 October 2017

Op 9 oktober 2017 is het 80 jaar geleden dat in China bisschop Frans Schraven , broeder Antoon Geerts (Oudenbosch), pater Gerrit Wouters (Breda) met zes anderen gruwelijk werden vermoord. Samen met het Verbiest Instituut wordt in dat verband een 14 daagse reis naar China georganiseerd onder de noemer: 'In de voetsporen van Nederlandse bisschoppen en martelaren in China'.
lees verder

Wat zou mgr. Schraven diep ontgoocheld zijn.

Beslist zou Mgr. Schraven ontgoocheld zijn te zien hoe nu door sommige mensen met zijn erfenis in het bisdom Zhengding wordt omgegaan. Het bericht sijpelde binnen dat een priester van dit bisdom zich in september door een geestelijk en onevenwichtige oude bisschop tot bisschop heeft laten wijden van het vroegere bisdom van Mgr. Schraven Zhengding.
lees verder

Wie zijn de metgezellen van bisschop Frans Schraven? nr. 2

Op speciaal verzoek van lezers zal in de komende Nieuwsbrieven aandacht besteedt worden aan de met bisschop Schraven vermoorde metgezellen. Als tweede:

Broeder Wladyslaw Prinz cm 1909-1937

Als zoon van Jozef en Veronika Prinz uit Wardynów wordt Wladyslaw op 27 juni 1909 in Lipnikach Szlacheckich (Pommeren) geboren.
lees verder

seksueel geweld

In Nederland:

Mevrouw Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel geeft in Trouw van 4 februari 2016 gegevens uit het rapport: 'Ontucht voor de rechter'.

Kinderslachtoffers van seksueel geweld in ons land:

In 36 % van de gevallen komt de dader uit eigen familie: vader, stiefvader, broer, oom.
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Kloosterstraat 54, 6369 AE Simpelveld, tel. 0455445419
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.