NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 6 nummer 25, september 2013
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

UITNODIGING HERDENKING MOORD OP BISSCHOP SCHRAVEN EN GEZELLEN 2013

9 oktober (Sterfdag van Mgr. Schraven en gezellen)
Gebedsviering en Mgr. Schravenlezing Gebedsviering: HERDENKING SLACHTOFFERS VAN SEKSUEEL GEWELD.
Tijd: 20.00 - 21.00 uur
Plaats: parochiekerk van Broekhuizenvorst

lees verder

Zondag 13 oktober EUCHARISTIEVIERING

Tijd: 10.30 uur
Plaats: Parochiekerk van Broekhuizenvorst

Celebrant en predikant: pater Jeroom Heyndrickx cicm
Pater Jeroom Heyndrickx, Scheutist is bij uitstek een kenner van China. Jarenlang was hij als directeur verbonden aan het Verbiest Instituut van de universiteit van Leuven. Zo'n 70 keer bezocht hij China!
lees verder

Bezoek aan de gedenkkapel te Broekhuizenvorst

Geregeld bezoeken gasten de gedenkkapel. De vaste gids voor bezoekers is mevr. José Peeters. Ze liet ons onlangs het volgende weten: Om jullie even bij te praten:

  • op 14 augustus heeft het kerkbestuur van Helden, Panningen en Egchel ( 13 personen) een bezoek gebracht aan de kapel.

lees verder

De bladeren hielden de adem in

Enige tijd geleden verscheen in Hong Kong bijgaand verhaal in een krant. In het gastenverblijf van de Trappistenabdij in Hong Kong gaf Zhang me een hand, een echte vertegenwoordiger van China's welvaart. Een te strak aangetrokken broekriem deelde zijn dikke buik in twee delen en verder een bijna vierkant hoofd met grote spleetogen op een wat korte nek. Samen met zijn vrouw is hij overgekomen uit Peking voor een lang weekeinde in dit klooster.
lees verder

Promotiereis voor bisschop Frans Schraven in het Verre Oosten

Een tijd geleden keerden twee leden van de Mgr. Schraven Stichting terug van een rondreis aan de Republiek China (Taiwan), aan Hong Kong en Macau. Op verschillende plaatsen zijn lezingen gegeven over het leven en sterven van bisschop Frans Schraven en gezellen. Positieve reacties werden ontvangen over de gedenkkapel voor deze martelaren.
lees verder

Welkom en afscheid van websitebeheerders

Het gaat om mensen die alleen áchter de schermen werken, zodat u óp uw scherm iets moois kunt zien: de websitebeheerders. Elke aanvulling en wijziging wordt door hen nauwlettend uitgevoerd. De heer Pieter Litjens (Broekhuizenvorst) heeft de website bij de start opgezet. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor.
lees verder