NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 7 nummer 28, januari 2014
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Bekijk een fotocollage over de afsluiting zaligverklaringproces in Nederland (in pdf-formaat).

Inhoud

Bisschop Frans Schraven patroonheilige voor strijd tegen seksueel misbruik?
Op vrijdag 6 december verscheen er een opvallend bericht in de publiciteit. Tijdens het bezoek aan de Congregatie voor de Heiligverklaringen hield bisschop Wiertz van Roermond een opvallend pleidooi.
lees verder

Bezoek van Mgr. Snackers aan de gedenkkapel van Mgr Schraven

Op Vrijdag 6 december bracht vicaris-generaal Snackers van het bisdom Roermond een bezoek aan Broekhuizenvorst. De aanleiding van het bezoek was het overleg dat momenteel plaats vindt tussen het kerkbestuur van Broekhuizenvorst met het bisdom over een aantal verbouwingen, waaronder de formele opname van de gedenkkapel in een nieuw beleid.
lees verder

Mgr. Schraven stichting: 'optreden van Japanse premier Abe schokkend voor Chinese volk en familie van Mgr. Schraven en gezellen'.
De Mgr. Schraven Stichting in Nederland heeft het bezoek van premier Abe van Japan aan de Yasikuni tempel in het hart van Tokyo op 26 december als schokkend ervaren. Bij deze tempel worden de soldaten als helden herdacht en vereerd, die vielen voor het vaderland onder wie de militairen die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost Aziƫ.
lees verder

Eerste fase naar zaligverklaring van bisschop Frans Schraven afgerond
Onder grote belangstelling van aanwezigen en pers, heeft op vrijdag 3 januari bisschop Frans Wiertz van Roermond (Nederland) het dossier verzegeld voor de zaligverklaring van de in China vermoorde bisschop Frans Schraven en 8 lotgenoten. Met een ferme druk werd zijn bisschopszegel in de hete lak gedrukt terwijl de aanwezigen even de adem
inhielden of het wel zou lukken.
lees verder

Preek over bisschop Schraven in Rome
Je kon een speld horen vallen tijdens de preek van pater Wiel Bellemakers op zondag 12 januari j.l. in de 'Kerk van de Friezen' in Rome waar elke zondag de nederlandssprekende gemeenschap in Rome bijeenkomt.
lees verder

Reis naar China
Vier jaar geleden werd een reis naar China ondernomen, een pelgrimage naar de plaats waar bisschop Frans Schraven en gezellen werden vermoord. Sindsdien werd ons gevraagd naar een volgende reis.
lees verder