NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 9 nummer 45, juli 2016
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Mgr. Frans Schraven feestelijk herdacht in rozendorp Lottum

Rozendorp Lottum beleefde zondag 26 juni een 'Schravendag'. De hele dag stond in het teken van de herdenking van de Lottumse missionaris Frans Schraven die in 1937 op zijn missiepost in China de marteldood is gestorven.
lees verder

Chinees stilzwijgen over vermoorde bisschop Schraven

Taal noch teken ontving de burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas op drie brieven gericht aan de Chinese ambassadeur in Nederland. Deze vertegenwoordiger van China was door hem uitgenodigd voor de doop van de 'Mgr. Schravenroos' en de opening van het 'Schraven Wandelpad' in het geboortedorp Lottum van bisschop Frans Schraven op zondag 26 juni jl.
lees verder

 

Bloedoffer

Een opmerkelijk tentoonstelling in het museum Ballinstadt in Hamburg. De afdeling historisch archief van de stad Nanking wilde drie oud-inwoners van Hamburg eren en ontwikkelde een expositie over het leven van drie Duitsers aan wie de stad Nanking, voor de Tweede Oorlog de hoofdstad van China, grote dank verschuldigd is. In 40 panelen in het Duits en Chinees maakte de bezoeker kennis met helden, vergelijkbaar met bisschop Frans Schraven in China.
lees verder

Brief van de chinese aartsbisschop Savio Hon Tai Fai

Op zondag 26 juni jl. is aan het begin van de eucharistieviering in Lottum door de Chinse priester Matthew Gong Zhixi de volgende brief voorgelezen:

'Dierbare broeders en zusters,

Groeten van vreugde en vrede van het aartsbisdom Agana op het eiland Guam.
lees verder

Onthulling naambord mgr. Schravenlaan in Lottum

Dankzij de bijzondere inzet van 'De Rozenhof' in Lottum kon op 1 juni jl. het nieuwe naambord voor Mgr. Schraven worden onthuld.
lees verder

Lezingen over bisschop Schraven

Pater Jan Haen laat het volgende weten: 'Op 13 april 2016 heb ik een power point presentatie gegeven over Mgr. Schraven en Gezellen en de Chinareis 2014 aan vrouwenorganisatie Zij-Actief in Weesp.
lees verder

Redactie krant toont interesse in bisschop Schraven

Op 17 juni bezocht een groep van 13 personen uit Den Bosch de bakermat van bisschop Schraven. Tijdens hun jaarlijkse uitstapje besteden de leden van de redactie van het 'Katholiek Nieuwsblad' alle aandacht aan de Gedenkkapel en het Schravenpad in Lottum.
lees verder

dank

Voorzitter Harry Schraven laat het volgende weten:

'Vandaag zijn we naar Lottum geweest. De nieuwe rozenkoningin is geïnstalleerd.
lees verder

Braziliaans bezoek aan de gedenkkapel

In mei bezocht de Braziliaanse Mw. Lucy Pina Neta Broekhuizenvorst. Zij wilde graag het verhaal van Mgr. Schraven leren kennen en met name de ontwikkelingen i.v.m. de zaligverklaring.
lees verder

Mgr. Schravenherdenkingen 2016

Vooraankondiging
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Kloosterstraat 54, 6369 AE Simpelveld, tel. 0455445419
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.