NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 11 nummer 60, nr. 1 2019
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Interview met Wiel Bellemakers cm door Arjan Broers

'Dit is het laatste wat we kunnen doen.'

Mgr. Schraven en de kerk van China

De inspanningen om het verhaal van de moord op Mgr. Schraven en zijn metgezellen te vertellen is de 'voltooiing van ons werk in China'. Dat zegt Wiel Bellemakers, als oud-overste van de lazaristen nog altijd zeer betrokken bij de zaligverklaring van de martelaars.

lees verder

dank chinese communistische partij voor bisschop Schraven?

In de maand juli 2018 verscheen een opvallend bericht in de wereldpers. De Chinese communistische partij dankte protestantse missionarissen die levens van Chinezen redden tijdens de massamoord van Nanking. Deze massamoord die twee maanden na de moord op bisschop Schraven en gezellen plaats vond, staat te boek als een van de meeste gruwelijke in de wereldgeschiedenis, begaan door het Japanse leger. Getallen van slachtoffers lopen uiteen van 200.000 tot meer dan 300.000 in twee maanden tijd.
lees verder

Katholieke kerk Zuid-Korea roept Japan op over 'troostmeisjes'

Een coalitie van katholieke instellingen in Zuid-Korea heeft de Japanse regering opgeroepen excuus aan te bieden voor de dwang die werd uitgeoefend op 'troostmeisjes' in heel Azië die seksuele diensten moesten verlenen aan de Japanse troepen in Wereldoorlog II.
lees verder

Door mgr. Schraven gepromoot klooster viert feest.

In april 2018 werd in Hong Kong op feestelijke wijze herdacht dat het Trappisten-klooster van O.L.Vrouw van Vreugde 90 jaar geleden in 1928 in Zhengding werd opgericht. Bij de tot standkoming van dit klooster speelde bisschop Schraven een belangrijke rol.
lees verder

campagne voor vrijlating van bisschop

De Katholieke commissie voor gerechtigheid en vrede in Hong Kong heeft een campagne gelanceerd om de Chinese autoriteiten te bewegen Mgr. Augustine Cui Tai, coadjutorbisschop van Xuanhua (Hebei) vrij te laten. De stad Xuanhua ligt ten noorden van de stad Beijing en moet bisschop Frans Schraven zeer vertrouwd zijn geweest al is niet duidelijk of hij het ooit heeft bezocht.
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Kloosterstraat 54, 6369 AE Simpelveld, tel. 0455445419
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.