NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 14, nummer 76, nr. 3, september 2022
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Herdenkingsdag zondag 9 oktober 2022 te Panningen

Herdenking 85ste sterfdag van Bisschop Frans Schraven en Gezellen in China, tevens gedenkviering voor de slachtoffers van (seksueel) geweld.

Locatie: de kapel van het Missiehuis van de Lazaristen te Panningen, Noord-Limburg.
lees verder

9 oktober 2022, 15.00 uur: PREMIÈRE MUZIEKSPEL "HELSE LIEFDE"

Het indrukwekkende muziekspel, dat het verhaal vertelt van de Nederlandse bisschop Frans Schraven in een moderne versie, wordt uitgevoerd door veertig zangers en spelers en duurt ongeveer 90 minuten.

Het verhaal wordt omlijst met bekende popsongs zoals "So strong" en "True colors".
lees verder

Wandeling SP&V nieuw Mgr. Schravenpad, zondag 9 oktober 2022

Op de 85e herdenkingsdag van de sterfdag van Mgr. Schraven, zondag 9 oktober 2022, loopt pater Henk Erinkveld C.Ss.R., van de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden, de nieuwe wandelroute "Schravenpad naar Broekhuizenvorst". U kunt meelopen.
lees verder

Pelgrimsreis "In de eerste voetsporen van Mgr. Frans Schraven" geannuleerd

Spijtig voor allen die zich ingezet hebben voor deze reis en een teleurstelling voor allen die zich hadden aangemeld om mee te gaan met deze pelgrimsreis. Helaas was de belangstelling onvoldoende om deze 8-daagse busreis van 2 oktober t/m 9 oktober 2022 door te laten gaan.

De reizigers die zich hebben ingeschreven voor de reis kregen bericht van het Huis voor de Pelgrim.

"My Life" van Jan Haen

"My Life" is een grafisch boek van Jan Haen, redemptorist en kunstenaar. Jan Haen is begonnen met het schrijven van dit boek, dat het verhaal van zijn leven vertelt. Recent heeft hij vorm gegeven aan het eerste hoofdstuk.
lees verder

Zhengding Diocese, in Heibei Provincie

Een compilatie van Zr. Gaby Wang van het katholieke bisdom Zhengding, een beroemd katholiek bisdom, opgericht in 1856 in de provincie Hebei, China. Het katholicisme in Zhengding heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot het einde van de Ming-dynastie.
lees verder

Nieuwe penningmeester

Na ruim tien jaar heeft Bram Jansen besloten zijn werkzaamheden als bestuurslid en het penningmeesterschap neer te leggen. Bram was nauwkeurig en mede verantwoordelijk voor de Mgr. Schravenstichting. Het bestuur is Bram dankbaar voor de vitale samenwerking
lees verder

Verslag van de Studiedag "Sterven om te leven" 30 juni 2022

De organisatie van de studiedag "Sterven om te leven" - over de actuele betekenis van het martelaarschap - gehouden op 30 juni 2022 in de Mozes & Aäronkerk te Amsterdam, publiceerde een verslag over de rijke inhoud van de dag en de boeiende bijdragen van sprekers en deelnemers. Harry Schraven, de voorzitter van onze Stichting, was aanwezig op deze dag. Lees hier het verslag

Luka Tripalo, journalist te Kroatië, over Thomas Ceska

Luka Tripalo heeft ons benaderd voor meer informatie over Thomas Ceska voor een artikel dat hij gaat schrijven in de Katholieke krant "Glas Koncila" te Zagreb, Kroatië. Het artikel zal verschijnen exact op de verjaardag van de Zhengding Martelaren (9 oktober).
lees verder

Promotiefilmpje van Holland House van de Lazaristen

De Congregatie der Missie van de Lazaristen te Panningen heeft op verzoek van het voorbereidend committee van de 43ste Algemene Vergadering van de Congregatie der Missie te Rome een kort filmpje gemaakt over hun provincie.
lees verder

De jonge bisschop Wu Junwei overleden te China

Op 10 mei 2022 stierf Wu Junwei plotseling op 58-jarige leeftijd.

Wu Junwei is op 21 september 2010 in de kathedraal van Xinjiang (Yuncheng) gewijd tot bisschop van het bisdom van de provincie Shanxi, Noord-China.
lees verder

De Zaligverklaring komt dichterbij

Op 9 mei 2022 is op de website van de Conregation of the Mission te Rome het volgende bericht over het proces van de zaligverklaring van bisschop Frans Schraven en acht gezellen gepubliceerd: "De Positio super Martyrio" werd gepresenteerd door Postulator, Fr. Giuseppe Guerra en de vice-postulator, Fr. Wiel Bellemakers.
lees verder


secretariaat Mgr. Schraven Stichting
Matterhornlaan 23, 5801 KH Venray
website: www.mgrschraven.nl 
contact: info@mgrschraven.nl

Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Een donatie of een jaarlijkse bijdrage stelt ons in staat om  de herinnering levend te houden en het voorbeeld van bisschop Frans Schraven en zijn gezellen uit te dragen, door

  • het ontplooien van activiteiten tegen seksueel geweld
  • het verzorgen van lezingen over dit wereldwijde probleem
  • het inrichten en onderhouden van de gedenkkapel in de parochiekerk te Broekhuizenvorst
  • het uitgeven van nieuws over de laatste ontwikkelingen.

Bankrekening Mgr. Schraven Stichting:  NL74 RABO 0148 1753 41 

De Mgr. Schraven Stichting is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)