NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 12, nummer 69 nr. 4, oktober 2020
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

Herdenkingsdienst van Mgr. Schraven en gezellen

Zondag 11 oktober 2020 vond de jaarlijkse viering plaats van de sterfdag van Mgr. Schraven en gezellen. De viering had een sober karakter vanwege de Coronapandemie. Er waren 29 mensen aanwezig. Celebrant was Henk de Cuijper CM en concelebrant Vincent Wang SVD, die ook de preek hield.
lees verder

Herdenkingsdienst van Mgr Schraven en gezellen in China

Op 8 oktober 2020, de nationale feestdag in China, een feestelijke eucharistieviering in de kerk van Zhengding. Bijgaand (foto) verslag met groet van de priesters uit het bisdom van Zhengding.
lees verder

Pelgrimsreis naar China

De situatie aangaande Covid-19 zal ook volgend jaar een grote impact hebben op reizen. Het bestuur van de Mgr. Schraven Stichting heeft besloten, na overleg met het Verbiestinstituut en het Huis van de Pelgrim, de Chinareis 2021 uit te stellen.
lees verder

Pelgrimswandeling 'Mgr. Schraventocht'

Zaterdag 10 oktober 2020 werd de tocht, een rondwandeling, ter nagedachtenis van Mgr. Frans Schraven gehouden van Lottum naar de gedachteniskapel in Broekhuizenvorst en vandaar naar Maria-oord O.L.V. der Bedrukten in Tienray. Vanwege de Coronapandemie was de tocht gelimiteerd tot 20 deelnemers.
lees verder

Nieuw Schravenpad - Noord - in ontwikkeling

In 2016 hebben we samen met de Rozenhof, de St. Landschap Horst aan de Maas en de Dorpsraad Lottum de mooie wandelroute 'Het Schravenpad' kunnen realiseren. Deze wandelroute is een groot succes. Veel mensen hebben deze wandeling van 10 km met veel plezier gemaakt.
lees verder

Theaterspel 'Helse Liefde'

Helaas zijn de repetities weer stilgelegd. De tweede golf Coronavirus maakt het Roel Verheggen, regisseur, scriptschrijver, dirigent en de 50 zangers en spelers niet gemakkelijk.
lees verder

Hij was niet alleen een held, maar echt een heilige

“Voor mij is Mgr. Schraven een groot man. Niet alleen een held, maar echt een heilige.” Mgr. Schraven, missiebisschop in China, stierf als martelaar in 1937 toen hij en zijn staf weigerden om Chinese vrouwen ter beschikking te stellen aan het Japanse leger. In deze video van Katholiekleven.nl, gemaakt door Hugo Rikken, vertelt Vincent Hermans het verhaal van Mgr. Schraven en wat er op die bewuste 9 oktober gebeurde.
lees verder


Secretariaat Mgr. Schraven Stichting: Matterhornlaan 23, 5801 KH Venray
Website: www.mgrschraven.nl Contact: info@mgrschraven.nl
Facebook: www.facebook.com/mgr.schravenstichting
Bankrekening Mgr. Schraven Stichting: NL74RABO0148175341 BIC: RABONL2U.
Voorzien van de ANBI-status.