NIEUWSBRIEF
'MGR. SCHRAVEN EN GEZELLEN'
jaargang 6 nummer 27, december 2013
Uitgave van de 'Mgr. Schraven Stichting'

Inhoud

uitnodiging SLOTCEREMONIE KERKELIJKE RECHTBANK
In de maand maart werd te Panningen de kerkelijke rechtbank geïnstalleerd voor de zaligverklaring van bisschop Frans Schraven en gezellen. Na drie kwart jaar kan het werk in Nederland worden afgerond. Bisschop Frans Wiertz gaat dit doen tijdens een slotceremonie opnieuw te Panningen.
lees verder

Stripboek in het Chinees verschenen
De overste van het Trappistenklooster in Hong Kong stuurde onlangs enkele exemplaren van het stripboek ‘Post uit China’ in het Chinees naar Nederland als bewijs dat het stripboek daadwerkelijk verschenen is...
lees verder

Een opmerkelijke vondst
Bij archiefonderzoek in Rome werd onlangs het bisschopswapen gevonden van de Chinese opvolger van Frans. Schraven, Mgr. Job Tch’enn. Het toont in het hart twee afbeeldingen, rechts de Sint Pieter in Rome, plaats waar Petrus de marteldood stierf en links de pagode van Chengtingfu/Zhending waar Frans Schraven en gezellen een gewelddadige dood vonden...

lees verder

Vierde sessie van de kerkelijke rechtbank voor de zaligverklaring
Op donderdag 24 oktober jl. kwam de kerkelijke rechtbank voor de vierde keer bijeen. In de eerste drie sessies werden getuigen gehoord in Panningen, Oudenbosch en Nijmegen...
lees verder

Frans Schraven terug op Rolduc
Een bezoek werd gebracht aan de eetzaal van Groot Seminarie waar een wand is ingericht met heiligen en zaligen uit het bisdom Roermond. Ook Frans Schraven heeft er een plek gekregen al is het nog niet zover.
lees verder

Bezoek aan China
Afgelopen zomer brachten geheel onverwacht twee personen een bezoek aan China en de plek waar bisschop Frans Schraven en gezellen werden vermoord.
lees verder

Vervolging in China gaat door
Twee jonge priesters van rond de 40 jaar zijn afgelopen maand in China gevangen genomen. Ze gaven catechese aan volwassenen in Qinyuan. Ook hun helpers zitten vast. Ze werden gearresteerd en geïsoleerd in politiebarakken in de stad Baoding niet ver van Zhending (Chengtingfu).
lees verder

Chinese professor: "Frans Schraven heldhaftige redder van vluchtelingen"
‘De moord op bisschop Schraven vanwege zijn bescherming van vluchtelingen is niet zomaar een incident geweest’, zo betoogt een Chinese professor in de geschiedenis aan de universiteit van Shijiazhuang.
lees verder