Terugblik Herdenkingsdag 8 oktober 2023

De Herdenkingsdag van de 86se sterfdag van Mgr. Frans Schraven en gezellen op zondag 8 oktober 2023 a.s. was een luisterrijke en sportieve dag. Het thema van de dag was ‘Vluchtelingen’ met name uit Oekraïne.

Lees verder »

Muziekspel ‘Helse Liefde’

De voorstelling ‘Helse Liefde’ is door meer dan 1500 mensen bezocht. De laatste twee voorstellingen waren in Roermond voor de vrouwenorganisatie ZijActief en in Scheveningen. Voor beide een ‘opstapje’ naar de wereldwijde Orange the World-campagne op 25 november. De kleur oranje staat voor de zonsopgang, de dageraad van een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar is het thema van de campagne in Nederland ‘Veilig, overal en altijd’.

Lees verder »

Wiel Bellemakers -voor altijd in ons hart-

Pater en lazarist Wiel Bellemakers (1933) is overleden op 24 oktober 2023.
Wiel Bellemakers zal herinnerd worden als een man van verhalen. Bellemakers was gefascineerd door China. Hij zette zich in voor de zaligverklaring van bisschop Frans Schraven. Wiel was een bijzondere inspirator voor velen.

Lees verder »

In memoriam Mgr. Harrie Smeets (1960-2023)

Mgr.Harrie Smeets, oud-bisschop van Roermond, is op 20-12-2023 overleden, juist in de Advent, de tijd van je voorbereiden en wachten op Kerstmis, de komst van de Emmanuel.
Kort na zijn benoeming tot bisschop in 2018 hebben enkele bestuursleden van de Mgr. Schravenstichting hem in Roermond bezocht om de voortgang van het zaligverklaringsproces van bisschop Frans Schraven en gezellen te bespreken.

Lees verder »

Verbiest Stichting Leuven & de congregatie van Scheut, dubbele verjaardag

Eigenlijk waren het feestelijkheden voor een drievoudig jubileum, waaraan wij als delegatie van het bestuur van de Schravenstichting op 26 en 27 november 2023 in Mechelen en Leuven deelnamen.
Veertig jaar geleden, in 1982,werd de Verbiest Stichting, vernoemd naar de jezuïet, missionaris en astronoom in China Ferdinand Verbiest (1623-1688), opgericht om, geïnspireerd door het Tweede Vaticaanse Concilie, in eerste instantie de dialoog met en binnen de kerk in China, maar later ook met andere religies en culturen te onderhouden en te versterken.

Lees verder »

BOEKRECENSIE ‘Alles onder de hemel’

‘Alles onder de hemel’, over een jezuïet die in China zijn geloof ging verspreiden, roept allerlei parallellen met het heden op. In beeldende taal vol rijke details beschrijft journalist Veerle De Vos het leven van een Vlaamse missionaris in 17de-eeuws China. Alles onder de hemel vertelt daarbij een veel groter verhaal over Europese controledrift.

Lees verder »

verder nieuws

Pater Henk Erinkveld 50 jaar priester
Oproep nieuw bestuurslid in de vorige nieuwsbrief
Oproep om donateur te worden van onze stichting

Lees verder »